Cafe morgenrot

Sanomattakin on selvää, että Berliini vilisee toinen toistaan viileämpiä kahviloita ja kuppiloita, jossa voi istua iltaa tai vaikka ihan "päivääkin" oikein ajan kanssa. Usein nämä paikat ovat kuluneet ja paatuneet just sillein "oikealla" tavalla. Yksi varsin hauska paikka on cafe morgenrot Kastanienalleella Prenzlauer Bergissä. Hinnat eivät tässä paikassa(kaan) päätä huimaa ja se onkin jonkinlaisella kollektiiviperiaatteella toimiva pytinki. Aamiainen maksaa seitsemän euroa, mutta se on mahdollista saada vitosellakin, jos rahat ovat vähissä. Toisaalta voit yhdeksänkin euroa pulittaa samasta lystistä ja näin tuet vähävaraisempia syöjiä. Mielenkiintoista. Morgenrot haluaa toimia vahvasti tasa-arvoisemman maailman puolesta ja siellä järjestetäänkin erilaisia poliittiskulttuurillisia tapahtumia baaritoiminnan ohessa. Esimerkkinä voisi mainita Miss Rottenmaierin queer-feministi-neulontakokouksen.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Montako kertaa olet jo käynyt Berliinissä? Mikä on sulle semmonen must-juttu, joka sun täytyy joka kerta tehdä, kun pääset berliiniin? :)

J.Birdland kirjoitti...

Täytyy sanoa, että en ole ihan varma asiasta, jossain 15-20 välillä mennään... :)

Jostain syystä Berliini on kolahtanut jo vuosia sitten minulle kovaa. Monesta käynnistä huolimatta hohto ei ole haihtunut, vaan päinvastoin. Joka kerta, kun istun reissun päätteeksi koneeseen Tegelillä, mietin milloin pääsen uudestaan.

Must juttuja on monta. Yksi hieno juttu on "vaan" ajelehtia kaupungin kahviloissa ja kuppiloissa ja vaipua jonkinlaiseen ajattomuuten ilman sen kummempaa päämäärää. Toinen must-juttu on tietty käydä kuuntelemassa musaa, joko liveä tai dj-vetoista. Tätä on harvinaisen helppo löytää tästä kaupungista...

Jani

Anonyymi kirjoitti...

Aiivan. Olisi mukava vaihdella ajatuksia enemmänkin? ... Itsehän kävin 10 kuukauden sisällä neljästi Berliinissä, ja palo takaisin on aivan järkyttävä koko ajan. :))Kaupunki on aivan käsittämätön!
Kiitos muuten mielenkiintoisesta blogista!

J.Birdland kirjoitti...

Oi, neljä reissua 10 kk sisällä kuullostaa niin hyvältä! Juu, aina ajatuksia voi vaihdella... :)

Terv

Jani

Ps. Kivan kun pidät blogista